مافیای زباله ماهانه ۳۰ میلیون تومان از هر زباله‌گرد درآمد دارند

0
132
زباله گردی

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گفت: مافیای زباله ماهانه ۳۰ میلیون تومان از جمع‌آوری زباله‌ها توسط زباله‌گردها درآمد دارند.

به گزارش نبض تهران، نشست خبری رضا محمدی مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند، امروز یکشنبه بیست و سوم اردیبهشت ماه با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه برگزار شد.

محمدی در این نشست خبری اظهار کرد: ۹ ماه از حضور من در مدیریت پسماند می‌گذرد و خدمات شهری زیرساخت لازم دارد، ما به این موضوع جهت تغییرات نیاز داریم. اکنون قراردادها اصلاح‌ها و در زمینه تأمین نیروی انسانی و ماشین آلات نتایج خوبی گرفته‌ایم و محتوای قرارداد با کارهای ما همخوانی دارد.

مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند گفت: نگاه صرفه جویی در انجام خدمات نداریم و رقم قراردادها را آن را افزایش و پرداختی پاکبان‌ها را بیشتر و به ۱۲ تا ۱۶ میلیون رسانده‌ایم.

محمدی بیان داشت: بکارگیری کودک‌کار جرم است و ما برخورد با پیمانکارانی که این کار را انجام دهیم خواهیم داشت. اتباع بیگانه هم که مجاز باشند، می‌توانند در سن قانونی مثل سایر شهروندان کار کنند.

وی افزود: حقوق کارگران مدیریت پسماند نسبت به سال گذشته ۴۰ درصد افزایش پیدا کرده و زمان پرداخت حقوق‌ها ۳۰ ماه است.

به گفته محمدی، آمارها نشان می‌داد تا پیش از اجرای قراردادهای جدید حدود ۵ تا ۶ هزار زباله گرد داشتیم که در حال حاضر به حدود هزار زباله گرد، کاهش پیدا کرده است.

وی ادامه داد: ۶۰ تا ۷۰ درصد زباله گردی در شهر تهران کاهش پیدا کرده است و ۸۰۰ ماشین حمل زباله در تهران وجود دارد که مدل نیمی از آن ۱۴۰۲ است.

وی یادآور شد: مافیای زباله ماهانه ۳۰ میلیون تومان از جمع‌آوری زباله‌ها توسط زباله‌گردها درآمد دارند.

وی همچنین گفت: تا کنون ۱۰۰ نفر از کولی و کتفی‌های زباله‌گرد به عنوان پاکبان توسط پیمانکارهای حوزه پسماند شهرداری تهران جذب شده‌اند.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران گفت: رفت و روب شهر را سعی می‌کنیم با حداقل آسیب به لحاظ ترافیکی انجام بدهیم و باید گفت که ۲۴ ساعت کار جمع آوری پسماند انجام می‌شود.

وی ادامه داد: ساعت ۶ صبح باید شهر را تنظیف شده تحویل شهروند بدهیم؛ حمل زباله از ۹ شب آغاز و تا ساعت یک تمام شود البته بعضاً تا سه صبح طول می‌کشد و از ساعت یک شب تا ۶ صبح پاکبان ها کار رفت و روب انجام می‌دهند.

به گفته محمدی، مکانیزمی که گفته شد استاندارد کار است اما معمولاً متناوب است و پشت بند آن ماشین‌های مکانیزه شست و شو را از ساعت یک شیء باید شروع کنند اما واقعیت خیلی جاها اینگونه نیست چراکه از ساعت اول صبح پسماند در داخل مخازن ریخته می‌شود.

وی ادامه داد: شما در نظر بگیرید ساعت ۱۰ صبح بازاری‌ها مخازن را پر می‌کنند یا فروشگاه داران یک زمان دیگر و ما باید به صورت مستمر نسبت به پاکسازی مخازن و خالی کردن مخازن کنیم.

محمدی این را هم گفت: شهروند ما در هر ساعت زباله را بیرون می‌گذارد و اطراف مخزن پسماند، زباله گرد داریم البته که سه بار حمل زباله را به غیر از ساعت ۲۱ داریم.

وی گفت: سخت‌ترین منطقه برای جمع آوری پسماند منطقه ۱۲ است و ۲ میلیون جمعیت شناور در روز داریم و جمعیت شب آن کمتر از ۳۰۰ هزار است و مناطق ۱۱ و ۱۲ ساعت به ساعت نگهداشت و جمع آوری پسماند داریم.

وی افزود: منطقه ۲۲ که بار زباله کمتر است ۲ بار و برخی مناطق سه بار و در تابستان البته این پاکسازی مخازن و شست و شو بیشتر انجام می‌شود.

مدیرعامل سازمان پسماند گفت: اگر فرهنگ قرار دادن زباله در پسماند در ساعت ۲۱ نهادینه شود کار راحت تر شده و جدول شویی و مخازن شویی راحت تر انجام می‌شود.

وی افزود: قراردادهایمان با پیمانکار براساس منطقه با پیمانکار متفاوت است و ماهی چهار بار مخازن شسته می‌شود.

محمدی ادامه داد: جداول خیابان و گاردیل های بزرگراه‌ها و خیابان‌ها اصلی از جمله اتوبان امام علی (ع) شسته می‌شود اما خیابان‌های فرعی قطعاً در روز شست و شو نمی‌شود.

به گفته وی، حجم زباله جمع آوری شده در فروردین ۱۰ درصد بیشتر از مدت مشابه سال قبل است و یکی از دلایل این است که در قرارداد براساس کیلوگرم تنظیم شده است.

محمدی تاکید کرد: ۵۰ درصد ناوگان ما نوسازی شده است و سامانه توزین ما ساعت ورود خودروها و ماشین‌های مکانیزه را ثبت می‌کند.

وی ادامه داد: اگر یک روز پاکسازی انجام نشود ببینید شهر به چه وضعی می‌افتد و در خیلی شهرهای دنیا یک روز در میان زباله‌ها را جمع می‌کنند اما در تهران وضع اینگونه نیست و چند بار در روز است که این موضوع هزینه‌هایی زیادی به شهر تحمیل می‌کند.

محمدی یادآور شد: اصلی ترین موضوع ما فرهنگ سازی ساعت ۲۱ برای گذاشتن زباله در مخازن پسماند است تا موش و جانواران و زباله گردی کم شود. ۳۰ درصد زباله تهران خشک است و با طرح نوماند ۱۲۰۰ تن زباله خشک را روزانه می‌توان تفکیک کرد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here