سرعت گردش سرمایه در کشور پایین است

0
124

رئیس هیات عمل صندوق توسعه ملی ایران گفت: سرعت گردش سرمایه در کشور پایین است و هرچه سرعت سرمایه در کشور افزایش یابد، بهره وری بیشتر می شود و این حاصل دانستن شیوه های حکمرانی است که ما نمی دانیم و فقط به دانسته های خود بسنده می کنیم در حالی که باید از تجربه های حکمرانی دیگر کشورها در حوزه‌های مختلف بهره مند شویم.

مهدی غضنفری رئیس هیات عمل صندوق توسعه ملی ایران اظهار کرد: در صندوق توسعه ملی اعتقاد داریم منابعی که در اختیار دولت ها برای کمک به توسعه اقتصادی قرار می‌گیرد و در بودجه جاری و عمرانی مصرف می‌شود به عنوان تسهیلات بوده و باید به صندوق برای استفاده در سرمایه گذاری های دیگر برگردد.

غضنفری یادآور شد: با توجه به فرامینی که از مقام معظم رهبری به دولت ها برای دریافت تسهیلات ابلاغ می شود گاهی در زمان یا نحوه برگشت آن شبهه ایجاد می کنند که صندوق درصدد آن است تا یکبار برای همیشه این ابهام را بردارد که منابع صندوق در قالب تسهیلات بوده و باید برای مصارف توسعه ایی و سرمایه گذاری کشور در زمانی مشخص برگشت داده شود.

وی با اشاره به دارایی های صندوق اضافه کرد: منابع و سرمایه های صندوق نباید زیاد باشد و می تواند در قالب ریال، ارز، سهام ، طلا یا کارخانه و… در نظر گرفته شود که همواره برای توسعه زیرساخت های اقتصادی کشور در حال تبادل و برگشت است؛ چرا که برنگشتن این منابع، صندوق را از مسیر و کارکرد اصلی خود خارج می کند.

غضنفری سرعت گردش سرمایه در کشور را پایین دانست و عنوان کرد: هرچه سرعت سرمایه در کشور افزایش یابد، بهره وری بیشتر می شود و این حاصل دانستن شیوه های حکمرانی است که ما نمی دانیم و فقط به دانسته های خود بسنده می کنیم در حالیکه بایستی از تجربه های حکمرانی دیگر کشورها در حوزه های مختلف بهره مند شویم.

رئیس هیات عمل صندوق توسعه ملی ایران خاطر نشان کرد: بانک ها به عنوان واسط صندوق با مشتری ها موظف هستند تا دارایی ها را برگردانند که کُند اما بصورت مستمر در حال برگشت است.

وی در انتها گفت: انتظار داریم تا مشکل برگشت تسهیلات یکبار برای همیشه حل شود، چون هدف صندوق، توسعه و رشد اقتصادی کشور است و صندوق با هیچ نهادی رقابت ندارد فقط درصدد مطالبه برگشت تسهیلات برای رونق بخشیدن به بخش های دیگر است.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here