تامین خون مورد نیاز استان تهران از سایر استان‌ها

0
197

معاون فنی اداره انتقال خون استان تهران گفت: در کشور شبکه خون‌رسانی داریم که معمولا در بیشتر موارد تولیدات خونی از استان‌های دیگر به تهران منتقل می‌شوند و به ذخایر استان تهران اضافه خواهند شد.

به گزارش نبض تهران، امیر مسعود ناظمی، معاون فنی اداره انتقال خون استان تهران، درباره چگونگی نحوه تامین خون سال در سازمان انتقال خون اظهار کرد: تولید، توزیع و آزمایش روی خون و فرآورده‌های خونی جزء وظایف سازمان انتقال خون است. 

وی افزود: نحوه تولید فرآورده‌های خونی به این صورت است که فرد برای اهدای خون به سازمان انتقال خون مراجعه می‌کند و در زمان مراجعه از او خون کامل دریافت می‌شود‌. 

تهیه ۳ فرآورده خونی از اهدای خون افراد 

ناظمی با بیان اینکه خون کامل به معنای جمع آوری تمام اجزای خون در یک کیسه است؛ تاکید کرد: خون کامل تبدیل به فرآورده‌های مختلفی می‌شود و از هر کیسه حداقل ۲ فرآورده‌ یعنی پلاسما و گلبول قرمز تهیه و در بیشتر موارد فرآورده سوم یعنی فرآورده‌ پلاکتی در اکثر موارد تولید می‌شود.

معاون فنی اداره انتقال خون استان تهران تصریح کرد: فردی که برای اهدای خون مراجعه می‌کند و از او کیسه خون و واحد خون کامل دریافت می‌شود، ممکن است محتوای کیسه فرآورده‌های خونی به ۳ بیمار مختلف تزریق شود. 

ناظمی درباره نیاز روزانه تهران به واحدهای گلبول قرمز خون و پلاکت ها، گفت: در استان تهران بیش از ۱۶۰ مرکز درمانی را برای انتقال خون پوشش می‌دهیم و بیشتر افرادی که در این مراکز، تحت پوشش درمانی قرار می‌گیرند، ممکن است از شهرهای دیگر به استان تهران مراجعه کرده باشند و تهرانی نباشند، تولید فرآورده‌های خونی در استان تهران به شکلی است که معمولا نیاز مراکز درمانی بیشتر از مراکز تولید است. 

تامین تولیدات خونی تهران از استان‌های دیگر 

معاون فنی اداره انتقال خون استان تهران ادامه داد: در کشور شبکه خون‌رسانی داریم که معمولا در بیشتر موارد تولیدات خونی از استان‌های دیگر به تهران منتقل می‌شوند و به ذخایر استان تهران اضافه خواهند شد. 

ناظمی گفت: معمولا، تولیدات خونی روزانه به شکلی است که درخواست ۱۶۰ مرکز درمانی را بیمارستان‌ها توزیع می‌کنیم و تاکنون هیچ مشکلی در این زمینه نداشته ایم. 

معاون فنی اداره انتقال خون استان تهران با اشاره به اهمیت انتخاب انتقال کننده خون سالم در معاینات قبل از اهدای خون و معافیت های موقت و دائم در اهدای خون اظهار کرد: در مقاطع مختلف اقداماتی را انجام می‌دهیم که به نوعی علامت خون را تامین می‌کند، یکی از مهم ترین اقدامات انجام شده انتخاب اهداکنندگان خون از بین اهداکنندگانی است که در حین مشاوره و معاینه پزشکی، پزشک مورد نظر تشخیص دهد که فرد از رفتارهای پرخطر دور بوده و اقدامی انجام نداده که ممکن باشد علامت گیرنده خون به خطر بیفتد. 

ناظمی تاکید کرد: مشاوره ای که توسط پزشک سازمان انتقال خون انجام می‌شود، یکی از مهم ترین اقدامات سازمان انتقال خون برای تضمین سلامت خون است. 

خروج فرآورده خونی اهداکنندگان در صورت مصرف دارویی خاص 

معاون فنی اداره انتقال خون استان تهران افزود: بازوهای دیگر از جمله انجام آزمایش هایی که روی خون انجام می‌شود در تضمین سلامت خون افراد در زمان اهدای خون نقش دارد، مثلا ممکن است فرد پس از اهدای خون با سازمان انتقال خون تماس بگیرد و بگوید که وقتی قصد اهدای خون داشته است به مصرف داروی خاصی اقدام کرده است، اما فراموش کرده در زمان مشورت با پزشک آن را مطرح کند و هم اکنون به اطلاع رسانی آن می‌پردازد‌ که بالافاصله محصول را از برایند تولید خون خارج می‌کنیم.

ناظمی گفت: انجام اقدامات مذکور در سازمان انتقال خون  با هدف افزایش سلامت افراد انجام می‌شود. 

افزایش سلامت افراد؛ هدف سازمان انتقال خون در انجام اقدامات اجرایی 

به گزارش آنا، تامین خون و فرآورده‌های سالم برای بیماران و نیازمندان با بهترین کیفیت استاندارد مطابق قوانین و موازین تعیین شده بین المللی مهم ترین هدف اهدای خون در ایران به شمار می‌آید. 

اجزای خون به صورت عمده شامل گلبول های قرمز، پلاکت های خون و پلاسماست‌. گلبول های قرمز برای کم خونی ها یا خونریزی ها، پلاکت ها برای بیماری های خونریزی دهنده، هنگامی که شمارش پلاکتی کاهش یافته است و پلاسما برای تأمین پروتئین های خون کاربرد دارد.

 سازمان انتقال خون در ایران به بررسی وضعیت جسمانی تمام اهدا کنندگان می‌پردازد تا ایمنی آنها و دریافت کنندگان تأمین شود. تمام خون های اهدا شده در آزمایشگاه های سازمان انتقال خون برای اطمینان از سلامت تحت آزمایش های ایدز، هپاتیت B، هپاتیت C، سیفلیس و گروه بندی خون قرار می‌گیرند.

گفتنی است؛ در زمان اهدای خون تمام متقاضیان باید سوالاتی که در زمینه سلامت جسمانی آنها پرسیده می‌شود را به درستی پاسخ دهند‌؛ چراکه سوالات برای بررسی و تشخیص اهدا کنندگان پر خطر طراحی شده است‌.

در صورت وجود هر گونه سابقه مصرف برخی داروها، آلرژی های مهم مانند آسم، تب یونجه و … فشارخون بالا، دیابت، بیماری های قلبی، ریوی، کلیوی و کبدی، سابقه تزریق خون و فرآورده های آن، خالکوبی و حجامت، سابقه اعتیاد به مواد مخدر تزریقی، سابقه صرع یا تشنج، سابقه تماس جنسی مشکوک، سابقه جراحی در شش ماه اخیر و دوران حاملگی و شیردهی در زمان اهدای خون باید پزشک متخصص انتقال خون را در جریان قرار دهید.

مواردی که باید قبل از اهدای خون رعایت کنید

قبل از اهدای خون حتما به مصرف غذای مناسب و نوشیدن آب کافی بیش از روزهای گذشته اقدام کنید و در صورت امکان از استفاده آسپرین ۴۸ ساعت قبل از انتقال خون پرهیز کنید. حتما نام و مقدار داروهای مصرفی خود را به یاد داشته باشید؛ چرا که مصرف دارو مانع اهدای خون نیست، ولی علت استفاده از آن احتمال دارد که از اهدای خون جلوگیری کند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here