دستگیری ۲۱ عضو شورای شهر و روستا در استان تهران

0
122

 رئیس شورای اسلامی استان تهران اعلام کرد: در این دوره از فعالیت شوراها، ۲۱ نفر از مجموع بیش از ۱۹۰۰ عضو شوراهای شهر و روستا سلب مسئولیت و ۸۵ عضو دستگیر شدند.

به گزارش نبض تهران، احمد صادقی رئیس شورای اسلامی استان تهران، در نشست خبری درباره برنامه‌ها و محورهای همایش بزرگ شوراهای استان تهران اظهار داشت: برای اولین بار در این همایش جامعه شورایی استان تهران گرد هم می آیند تا برنامه‌های در شأن مردم اجرایی شود همچنین تعامل دولت و شوراها محور دیگر این همایش است.

وی افزود: تعامل با نمایندگان مجلس هم از دیگر محورهای این همایش بزرگ است همچنین مرور نظام مسائل استان تهران در یک قالب یکپارچه حائز اهمیت و مورد توجه قرار گرفته است.

رئیس شورای اسلامی استان تهران اعلام کرد: از ۴۷ شهر تهران ۷ شهر فاقد شورای شهر است که البته انتخابات ۵ شهر ابطال و ۲ شهر در جریان رسیدگی به تخلفات منحل شد که این موضوع چالش‌هایی را به همراه داشته است.

رئیس شورای اسلامی استان تهران گفت: ۲۵ درصد اعضای شورا زنان و مابقی آقا هستند و ۶۳ درصد اعضای فعلی برای بار اول است که در شورا شرکت کردند و ۲۱ درصد دو دوره، ۱ درصد در ۵ یا ۶ دوره شورای شهر شرکت کردند و این آمارها تمایل جامعه به سمت تغییر است اما بررسی‌ها نشان داد که کمبود تجربه می‌تواند بر عملکرد شوراها تأثیر بگذارد و باید آموزش‌های لازم را داشته باشند.

صادقی گفت: در این دوره ۲۱ نفر از مجموع بیش از ۱۹۰۰ عضو شوراهای شهر و روستا سلب مسئولیت شدند و ۸۵ عضو دستگیر شدند که به‌موجب آن ۲۱ رأی سلب عضویت صادر شده یعنی ۱.۱ درصد از مجموع اعضا تخلف داشتند.

وی اعلام کرد: بیشترین تخلف در مورد تغییر کاربری اراضی بوده که عمدتاً ناشی از کمبود تجربه است.

صادقی با بیان اینکه به دنبال راه‌اندازی سیستم آنلاین انتشار مصوبات هستیم، گفت: در شورای شهر و شهرداری تهران سامانه شفافیت داریم اما بودجه قابل توجهی در شهرها و روستاهای استان وجود دارد. در مواردی درآمد برخی روستاهای تهران از شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت نیز بیشتر است.

وی افزود: باید اعضای شوراها را نسبت به پاسخگویی در خصوص تصمیمات الزام کنیم. برخی جلسات به صورت برخط پخش نمی‌شود؛ در حالی که مردم باید ببینند که در جلسات شوراها چه می‌گذرد.

صادقی با بیان اینکه راه‌اندازی سامانه ثبت شکایات در این دوره انجام شد، تصریح کرد: با تلاش دبیرخانه شورای اسلامی استان تهران این سامانه آماده شده است.

رئیس شورای اسلامی استان تهران با تاکید بر اینکه مشارکت شهروندان در تصمیم‌گیری‌ها نیز منجر به کارآمدی می‌شود، اظهار کرد: ما تجربه خوبی در برنامه‌هایی همچون شورایاری‌ها داشتیم که متأسفانه کسی برای حل مشکلات آنها اقدام نکرد. اگر از توان جلب مشارکت مردم در اجرای برنامه‌ها استفاده نکنیم، نمی‌توانیم موفق باشیم.

وی با بیان اینکه این ساختار در استان تهران وجود دارد تا بتوانیم نظرسنجی‌های منظمی داشته باشیم، خاطرنشان کرد: شورایاری‌ها مغفول واقع شده که در کارگروه تخصصی شورای اسلامی استان باید به آن پرداخته شود.

صادقی با بیان اینکه شاخص‌های ارزیابی برای ارزیابی عملکرد شوراها وجود نداشته است، گفت: در تلاش هستیم که شاخص‌ها برای ارزیابی نمایندگان شوراهای اسلامی شهرها و روستاها در نظر گرفته شود.

وی افزود: ما برای عملکرد و کارآمدی شوراها باید ساختار اجرایی و نظارتی بالاتری شکل بگیرد که نیاز به قوانین دارد. عمده اصلاحات قوانین باید در اجرای انتخابات شوراها انجام شود و نظارت بر شوراها باید مورد تقویت قرار بگیرد و تصدی‌گری دولت کاهش یابد.

رئیس شورای اسلامی استان تهران با بیان اینکه مردم هم پذیرفته‌اند که بسیاری از وظایف به حکومت‌های محلی برمی‌گردد، اظهار کرد: تعامل بین شورای اسلامی شهر و روستا با دولت و حاکمیت باید شفاف و بر اساس تقسیم صحیح وظایف و اختیارات باشد که شفاف نیست برخی وظایف را شوراها و شهرداری‌ها انجام می‌دهند اما دولت هم تصدی‌گری دارد.

صادقی با بیان اینکه برخی طرح‌های محلی نیاز به حمایت اجرایی و مالی دولت دارد، گفت: بسیاری از پروژه‌ها به دلیل عدم حمایت اجرایی و مالی دولت، روی زمین مانده‌اند. بالعکس این موضوع نیز مشاهده می‌شود؛ به طوری که دولت می‌تواند پروژه‌هایی که توان مالی اجرای آن را ندارد به شهرداری‌ها واگذار کند.

وی ادامه داد: ما ارتباط بسیار خوبی را با استانداری در دوره ششم داشته‌ایم که افزایش این تعاملات نیازمند شکل‌گیری کارگروه تخصصی است. شوراپذیری فرمانداری‌ها باید افزایش یابد. امروز می‌بینیم نه برخی فرمانداری‌ها رئیس شورای اسلامی شهرستان‌ها را به شورای برنامه‌ریزی دعوت نمی‌کنند.

صادقی همچنین تصریح کرد: شورا و دولت نه در رقابت بلکه مکمل یکدیگرند و اگر همکاری بیشتری شکل بگیرد، می‌توان مشکلات را رفع کرد و مشارکت در سطح محلات را افزایش داد.
وی با بیان اینکه یکی از چالش‌های ما جزیره‌ای عمل کردن مدیریت شهری و روستایی است، اظهار کرد: باید در قالب یک مدیریت یکپارچه و طرح جامع بتوانیم این چالش‌ها را برطرف کنیم.

صادقی گفت: حریم شهر تهران بر اساس مصوبه شورای عالی معماری و شهرسازی تعیین شده اما امروز مورد مناقشه مدیران ارشد استان است و باعث شکل‌گیری محدوده‌هایی همچون مرتضی‌گرد شده است.

رئیس شورای اسلامی استان تهران با بیان اینکه همین شرایط باعث ساخت و ساز غیرمجاز و به هم ریختگی شهرها و روستاها و همچنین ناعدالتی‌ها شده است، اظهار کرد: تقاضای من از مدیران ارشد این است که موضوع حریم تهران را زودتر به نتیجه برسانند. ما در حمل و نقل عمومی سطح استان نیز با مشکل روبه‌رو هستیم. سالیان سال است که باید این حمل و نقل به مترو متصل شود که نیازمند ورود دولت و مجموعه‌ای غیرجزیره‌ای برای تکمیل طرح جامع است.

وی با بیان اینکه صحبت‌های اخیر استاندار تهران نشان می‌دهد که اتفاقات خوبی رخ خواهد داد، گفت: تصمیم‌گیری‌ها باید براساس نظام مسائل استان باشد، نه بخش‌های کوچک.

صادقی در ادامه یادآور شد: چرا نباید هماهنگی بین ضوابط برای شهرها و روستاها داشته باشیم؟ با اراده‌ای که بین شورای اسلامی استان و استانداری وجود دارد، امیدواریم این چالش‌ها برطرف شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here