مسئولان بیمارستان گاندی پاسخگوی اهمال خود باشند

0
171

سامه‌یح گفت: مسئولان بیمارستان گاندی درباره ایمنی بیمارستان اهمال کرده‌اند و به جز بیمارستان گاندی تعداد زیادی از مراکز درمانی و بیمارستان‌های ما دارای استانداردهای لازم مراکز درمانی نیستند و به تمام این مراکز نیز درباره ایمنی آن‌ها اخطار داده شده است.

به گزارش نبض تهران، همایون سامه‌یح عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، درباره عدم توجه به ایمن‌سازی از سوی بیمارستان گاندی و وقوع حادثه حریق در هفته گذشته در این بیمارستان گفت: چند سال پیش یک آتش‌سوزی دیگر هم در یک مرکز درمانی به نام مرکز درمانی سینا اطهر اتفاق افتاد و چندین نفر جان خود را از دست دادند. متاسفانه ما سابقه آتش‌سوزی در مراکز درمانی را داریم و در آن زمان کمیسیون بهداشت یک هیات تحقیق را تشکیل داد و این هیات تحقیق از کمیسیون مامور شدند، برای پیگیری مسئله و متوجه شدیم که آن مرکز هم موارد ایمنی را رعایت نکرده و متاسفانه انفجارهایی در کپسول‌های اکسیژن پیش آمده بود و چند نفر نیز در آن حادثه کشته شدند.

وی ادامه داد: به جز بیمارستان گاندی تعداد زیادی از مراکز درمانی و بیمارستان‌های ما دارای استانداردهای لازم مراکز درمانی نیستند و به تمام این مراکز نیز اخطار داده شده است. برخی از این بیمارستان‌ها امکانات تغییرات لازم را به دلیل فرسودگی ندارند. اگر بخواهیم این بیمارستان‌ها را تعطیل کنیم مشکل جدی در درمان بیماران ایجاد خواهد شد.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به آتش‌سوزی در بیمارستان گاندی تصریح کرد: اما بیمارستانی مانند بیمارستان گاندی که یکی از گران‌ترین و ثروتمندترین بیمارستان‌های کشور است، بالتبع با توجه به اخطارهایی که به این بیمارستان داده شده بود به راحتی می‌توانست مرکز خود را طبق استانداردهایی که از سوی آتش‌نشانی یا وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است، به روز کند، چراکه درآمد این بیمارستان به شدت بالاست.

سامه‌یح خاطرنشان کرد: قطعا اهمالی از سوی مسئولان این بیمارستان صورت گرفته است و باید پاسخگوی این مسئله هم باشند. بیمارستان به این گرانی وقتی مبالغ بالایی از مردم دریافت می‌کند بالتبع اغلب کسانی که به این بیمارستان مراجعه می‌کنند از متمولان کشور هستند و توانایی پرداخت مبالغ بالا را دارند و من نمی‌دانم یک اتاق یا در واقع یک سوئیت این هتل بیمارستان چه قیمتی است اما آن چیزی که برداشت می‌شود، این است که بیمارستان توانایی رفع مشکلات ایمنی بیمارستان را داشته است اما انجام نداده است.

وی ادامه داد: البته صحبت‌های من حدسیات است و بالاخره باید یک هیات تحقیق در این زمینه وارد شود و تحقیقات گسترده داشته باشد و موضوع را بررسی کند، اما حداقل کاری که در این حادثه می‌توان داشت این است که این حادثه تجربه‌ای می‌شود برای سایر مراکز درمانی تا با رفع موارد ناایمن جلوی بروز حادثه را کم کنند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه برخی از مراکز درمانی ناایمن هستند آیا کمیسیون بهداشت و درمان از وزارت بهداشت می‌خواهد که سریعتر به ایمن‌سازی بیمارستان‌هایی که با مشکلات ایمنی مواجه هستند اقدام کند، گفت: اگرچه یک سری از بیمارستان‌ها در سراسر کشور جدیدالتاسیس هستند و استانداردها در این بیمارستان‌‌ها رعایت شده است، اما بسیاری از بیمارستان‌های دولتی سراسر کشور با توجه به قدمت‌شان دچار این مشکلات هستند، این بیمارستان‌ها در مناطق محروم بعضا هستند و بودجه‌هایی هم برای ایمن‌سازی لازم دارند اما معتقدم که وزارت بهداشت باید آرام آرام به فکر بیفتد که حداقل سالی چند بیمارستان ناایمن را ایمن‌سازی کند و به استاندارد برساند.

سامه‌یح با بیان اینکه با توجه به قدیمی بودن برخی از این بیمارستان‌ها نقشه بیمارستان به صورتی است که با استانداردهای آتش‌نشانی همخوانی ندارد، گفت: یعنی نقشه برای ۴۰ الی ۵۰ سال پیش است و در آن زمان مجوز ساخت داده می‌شد، البته خوشبختانه در حال حاضر اگر کسی بخواهد بیمارستانی بسازد چه دولتی باشد وچه غیردولتی آتش‌نشانی ورود کرده و مواردی را گوشزد می‌کند که باید حتما این موارد رعایت شود تا پایان کار و پروانه برای آن مرکز درمانی صادر شود، اما بیمارستان‌های قدیمی این شرایط را بعضا ندارند، اما باز هم تکرار می‌کنم اگر بخواهیم این بیمارستان‌‌ها را به دلیل نداشتن شرایط ایمنی تعطیل کنیم مشکل ایجاد می‌شود به ویژه در مناطق محروم کشور اما باز هم می‌توان نه به صورت یکجا و بلکه به صورت سالانه چند بیمارستان توسط وزارت بهداشت با بودجه‌ای که برای آن در نظر می‌گیرد، ایمن سازی شود و مشکل در سراسر کشور رفع شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here