مسئله سرویس مدارس در سال تحصیلی جدید باز هم دانشآموزان و خانواده آنها را دچار تنشهای متعددی کرد و علیرغم پیگیریهای فراوان برخی مشکلات همچنان در این خصوص پابرجا است.
به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری نبض تهران، مسئله سرویس مدارس در سال تحصیلی جدید باز هم دانشآموزان و خانواده آنها را دچار تنشهای متعددی کرد و علیرغم پیگیریهای فراوان برخی مشکلات همچنان در این خصوص پابرجا است.
با شروع مهرماه و بازگشایی مدارس یکی از موارد مهم و بااهمیت مسئله سرویس مدارس و جابجایی ایمن و مطمئن دانشآموزان از مسیر خانه تا مدرسه و بالعکس است و ضعف شهرداری تهران در انجام این مسئولیت خانواده های تهرانی که فرند دانشآموز دارند را دچار مشکل ساخته است.
بسیاری از والدین به خاطر دلایلی چون گران بودن هزینهای که باید برای سرویس مدرسه فرزندشان بپردازند، ترجیح میدهند خود دانشآموزشان را به مدرسه برسانند و همین مسئله حجم ترافیک شهر پر تردد چون تهران را چند برابر پیکند.
از طرف دیگر افزایش ترددها خود باعث افزایش تصادفات رانندگی و حوادث ترافیکی میشود و این موضوع هم جور دیگری مسئله رفت و آمد دانش آموزان را با مشکل مواجه میسازد.
مسئولیت سرویس مدارس به صورت کامل به شهرداری تهران سپرده شده!
به گفته احمد قیومی فرماندار تهران، مسئولیت سرویس مدارس در آئین نامه جدید به شهرداری تهران سپرده شده و از مدیران مدارس خلع مسئولیت شده است.
قیومی در تشریح روند پیگیری چالشها و انتقادات حوزه سرویس مدارس گفت: بر اساس آئین نامه جدیدی که برای سرویس مدارس تدوین شده است، مسئولیت سرویس مدارس به صورت کامل به شهرداری تهران سپرده شد، در حالی که در آئین نامه های قبلی فرمانداری تهران یک ورودی در این حوزه داشت؛ اما در این آیین نامه جدید کل موضوع به شهرداری تهران سپرده شده است.
فرماندار تهران اضافه کرد: حتی در این آئین نامه جدید از مدیران مدارس خلع مسئولیت شده است در حالی که مدیران مدارس پیشتر و در آئین نامه قبلی روی سرویس مدارس نظارت داشتند که این مسئولیت و نظارت برای آنها برداشته شده است.
قیومی همچنین خاطرنشان کرد: از سامانه «سپند» هم که برای سرویس مدارس طراحی شده بود برای اولین بار رونمایی و اجرایی شد تا همه اطلاعات در آنجا بارگذاری شود و رانندگان سرویسهای مدارس ثبت نام کنند.
فرماندار تهران تأکید کرد: در فرمانداری تهران از منظر تطبیق قوانین تلاش کردیم تا طبق مصوبات شورای شهر، برای تعیین قیمت سرویس مدارس پس از چندین بار رفت و آمد عدد را معقول کنیم؛ لذا بخشی از موضوع سرویس دانش آموزان که در اختیار ما بود را انجام دادیم.
وی ادامه داد: در مورد سامانه «سپند» نیز شهرداری تهران باید کار انجام میداد؛ اما چند روز پس از آغاز کار مدارس مشکلاتی مشاهده شد؛ لذا از منظر دیگری ورود پیدا کردیم و همه طرفها را خواستیم که مقرر شد تا اطلاعات رانندهها، مسیرها و قیمتها را در سامانه بارگذاری کنیم که هنوز این اتفاق نیفتاده است.
شهرداری باید در مدیریت سرویس مدارس بهتر عمل میکرد!
قیومی یادآور شد: با توجه به اینکه اولین سال است که آئین نامه جدید اجرا میشود قاعدتاً ممکن مشکل وجود داشته باشد و حتما نیاز به بازبینی سامانه هم وجود دارد. سامانه در تهران اولین بار رونمایی شده است و پیش از این با این روند انجام نمیشد؛ لذا باتوجه به حجم بالا تقریبا جا ماندن از ورود اطلاعات در سامانه شاید قابل پیشبینی بوده است. نهایتا بله آسیبی وجود داشته و هرچند ما مسئولیت نداشتیم و کل مسئولیت برابر آیین نامه جدید به شهرداری تهران سپرده شده است؛ اما به موضوع ورود پیدا کردیم.
وی تاکید کرد: در فرایند ثبت نام سرویس مدارس در جایی اشکال وجود دارد و در جایی تخلف رخ میدهد که در هر دو صورت باید گزارش ارسال شود تا نهایتا در شورای ترافیک مطرح شود؛ اما قبل از طی شدن این روند با هدف جلوگیری از آسیب مردم به موضوع ورود پیدا کردیم و ۳ جلسه پشت سرهم در یک هفته برگزار کردیم و همه دستگاههای مرتبط را خواستیم که برابر آئیننامه وظایف هر یک گوشزد و بسیاری مشکلات در این جلسات رفع شد.
فرماندار تهران ابراز امیدواری کرد که ضعفهای فرایند ثبت نام و سامانه اصلاح شود و افزود: هم در اجرا تأخیری وجود داشت و هم در بارگذاری اطلاعات تأخیری ناشی از مشکلات فنی وجود داشت؛ لذا باید شهرداری در این حوزه بهتر عمل میکرد.
مسئولیت سرویس مدارس و پیگیری ارائه هر چه بهتر و مطمئنتر آن با شهرداری تهران است و به گفته فرماندار تهران در انجام این مسئولیت کوتاهی و قصور متوجه شهرداری است.
ماه اول مدارس و حضور دانشآموزان روزهای پایانی خود را سپری میکند و باید منتظر ماند و دید که آیا شهرداری تهران قادر به رفع چالشهای سرویس مدرسه خواهد بود یا خیر.
انتهای پیام/