حقیقت ماجرای فروش مدارس خیّرساز چیست؟

0
244
مدرسه

فروش مدارس خیّرساز در طرح مولدسازی یکی از مباحثی است که طی ماه‌های گذشته در فضای مجازی مورد بحث کاربران و اعضای برخی از رسانه‌ها قرار گرفته است.

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی پایگاه خبری نبض تهران، فروش مدارس خیّرساز در طرح مولدسازی یکی از مباحثی است که طی ماه‌های گذشته در فضای مجازی مورد بحث کاربران و اعضای برخی از رسانه‌ها قرار گرفته است.

طرح مولدسازی از ابتدای خود حواشی بسیار زیادی را هم در بین کارشناسان سیاسی و اقتصادی و هم در بین فعالان اجتماعی به دنبال داشت و پاسخ مسئولان در این خصوص هنوز نتوانسته است افکار عمومی را قانع کند.

در این بین موضوع فروش مدارس خیرساز از نخستین روزهای اجرای طرح مولدسازی، به یکی از مباحث جنجالی و پررنگ این طرح مطرح شده است.

طی روزهای اخیر نیز مدیر یکی از موسسات خیریه فعال در حوزه مدرسه سازی در کشور ویدئویی با عنوان اینکه مدرسه خیرساز مورد نظر آن‌ها در لیست فروش طرح مولدسازی قرار گرفته است را در یکی از شبکه‌های اجتماعی فضای مجازی منتشر کرده است.

موضوعی که واکنش دوباره‌ای را هم از طرف رئیس جامعه خیرین مدرسه‌ساز کشور و هم از طرف دیگر مسئولان این مجمع به دنبال داشته است.

در همین خصوص در ساعات پایانی شب گذشته (نوزدهم مهرماه) جمعی از مسئولان جامعه خیرین مدرسه‌ساز با حضور در بخش گفت‌وگوی شبکه شاد توضیحاتی را درباره مدارس خیّرساز و وضعیت آن‌ها در اجرای طرح مولدسازی ارائه کردند.

در ادامه توضيحات مسئولان حاضر در گفت‌وگوی فوق را مشاهده می‌کنید.

 

تکمیل مدارس نیمه تمام با فروش مدارس مازاد!

ناصر قفلی رئیس جامعه خیرین مدرسه ساز کشور شب گذشته در بخش گفت‌وگوی شبکه شاد اظهار کرد: مولد سازی املاک مازاد آموزش و پرورش گامی به سوی تکمیل مدارس نیمه تمام خیری است و در این مسیر به هیچ وجه مدرسه خیرسازی فروخته نخواهد شد.

وی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد پول املاک فروخته شده در مولد سازی به همان نهاد برمی‌گردد، افزود: در واقع هرچه آموزش و پرورش بسازد، ۱۰۰ درصد پولش به خود آموزش و پرورش برمی‌گردد؛ اینگونه از طریق مولد سازی املاک مازاد، یک مدرسه را واگذار می‌کنند و ۲۰ مدرسه نیمه کاره را تمام می‌کنند.

همچنین حمیدرضا خان محمدی، رئیس سازمان نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس نیز اظهار کرد: ملک خیری و وقفی که زمینش را خیر وقف کرده یا ساخته است، جزو طرح مولد سازی اومال قرار نمی‌گیرد. عواید فروش ملک مازاد وارد چندین مدرسه‌ای می‌شود که نیمه تمام است تا تمامش کند بدین ترتیب دانش‌آموزان می‌توانند در محیطی امن و با کیفیت درس بخوانند.

مجید پیروزان، مدیرعامل مجمع خیران مدرسه ساز نیز اظهار کرد: این امر از مهم‌ترین اقداماتی است که دولت به آن دست زده و املاک مازاد خود را می‌فروشد و هزینه آن را در هر استانی خرج مدارس نیمه کاره همان استان می‌کند.

در بخش دیگر این گفتگو مجتبی ملا احمدی عضو هیئت‌مدیره جامعه خیرین مدرسه‌ساز نیز اظهار کرد: امیدواریم با موضوع مولد سازی بتوانیم پروژه‌های نیمه تمام خیرساز را تکمیل کنیم.

به گفته وی، هیچ پروژه خیرسازی قرار نیست در بحث مولد سازی قرار گرفته و فروخته شود.

همچنین عباس شهرکی نیز اظهار کرد: اتفاق خوبی در آموزش و پرورش رخ داده و آن این است که در بحث مولد سازی و فروش املاک مازاد، ۵۰ درصد هزینه جاری و کل این اعتبار به هزینه‌های تملک و صرف پروژه‌های نیمه تمام آموزش و پرورش برمی‌گردد. ریالی از هزینه‌ای که در طرح مولد سازی فروخته می‌شود، صرف هزینه‌های جاری نمی‌شود.

زیبا صالح پور عضو مجمع خیرین مدرسه ساز خوزستان نیز گفت: اولین جنبه مثبت اجرا این طرح آن است که مشکلات پروژه‌هایی که چندین سال است رها شده‌اند و عمدتا هم با مشارکت خیران احداث‌شان شروع شده‌، حل می‌شود.

ابوالفضل هندویان خیرمدرسه ساز، نیز اظهار کرد: مدارسی داریم که در کشور ساخته شده اما نیمه تمام و معطل اعتبار است که با مولدسازی این مشکل حل می‌شود.

 

اهمیت تجهیز، توسعه و نوسازی مدارس؛

به دلیل اهمیت بسیار زیادی که امر آموزش، تعلیم و تربیت کودکان و فرزندان این سرزمین دارد، اجرای چنین طرح‌ها و برنامه‌هایی نیازمند دقت نظر بیشتر و تصمیمات محتاطانه و آینده نگرانه است.

مسئله تجهیز و توسعه مدارس کشور و همچنین ساخت مدارس جدید و جایگزین کردن مدارس قدیمی با آن‌ها امروزه به قدری مهم است که در حال حاضر بسیاری از گروه‌های خیریه و جهادی کار خود را مشخصا در این حوزه دنبال می‌کنند و از طرف دیگر دولت هرگز به تنهایی از پس پرداخت هزینه‌های مورد نیاز در حوزه مدرسه‌سازی، بازسازی و تجهیز مدارس قدیمی برنمی‌آید و باید بتواند تعامل خود با بخش فعالیت های داوطلبانه و خیرخواهانه را بهتر از قبل مدیریت کند.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here