توانمندسازی، افزایش کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی مأموریت اصلی بهزیستی

0
153

حسینی گفت: مأموریت اصلی بهزیستی توانمندسازی و افزایش کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی، به ویژه در اقشار آسیب دیده و آسیب پذیر، نوزادان، کودکان، زنان، سالمندان و افراد دارای معلولیت است.

به گزارش نبض تهران، سید جواد حسینی سرپرست سازمان بهزیستی کشور، در نشست وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با کارکنان سازمان بهزیستی کشور، گفت: شایسته گزینی، توانمندسازی، خانواده و محله محوری، مشارکت جویی، فرصت آفرینی و اجتماعی سازی هفت سیاست راهبردی سازمان بهزیستی کشور خواهد بود.

حسینی خطاب به وزیر کار گفت: به نمایندگی ۱۸ هزار پرسنل، حدود سه میلیون خانوار و ۸ میلیون مددجوی تحت پوشش و بیش از ۱۸ هزار مرکز فعال از فعالیت‌ها و جهت گیری های وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تشکر می‌کنم.

وی میدری را دارای سه ویژگی منحصر به فرد دانست و گفت: اول در حوزه اقتصادی و اجتماعی صاحب نظری برجسته هستند، دوم سابقه مدیریت مؤثر در سطوح ملی دارند و سوم فعال اجتماعی به ویژه در عرصه‌های خدمات اجتماعی و تشکل‌های غیر دولتی بوده اند.

حسینی با بیان اینکه سازمان بهزیستی سازمانی انسانی، عاطفی و اجتماعی است، افزود: همه ما موظفیم در این سازمان همه سیاست‌ها، فعالیت‌ها و برنامه‌هایمان را بر مأموریت اصلی این سازمان متمرکز نمائیم.

وی مأموریت اصلی این سازمان را توانمندسازی و افزایش کیفیت زندگی و سلامت اجتماعی، به ویژه در اقشار آسیب دیده و آسیب پذیر، نوزادان، کودکان، زنان، سالمندان و افراد دارای معلولیت دانست.

حسینی افزود: سازمان بهزیستی برای انجام این مأموریت از بدو تأسیس (۱۳۵۹) تا کنون با دو روند دوگانه نسبتاً متضاد رو به رو بوده است، از این سو در روند تاریخی اش ساختار آن روز به روز ضعیف‌تر شده است و از آن سو بر دامنه ماموریت‌هایش افزوده شده است، به گونه‌ای که امروز حدود ۱۶۰ فعالیت و وظیفه برای سازمان بهزیستی تعریف شده است.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه قدرت بخشی سازمانی و انگیزه بخشی به کارکنان خدوم این سازمان دو راهبردی است که باید دنبال کرد، گفت: سازمان بهزیستی کشور برای تحقق مطلوب و اثربخش وظایف و ماموریت‌هایش باید یک نظام مدیریتی و تصمیم گیری دانش بنیاد، خانواده و مشارکت محور، محله و تجربه گرا را مبنای عمل خود قرار دهد.

وی با بیان اینکه با چنین رویکردی در این سازمان پهن پیکر باید به تبار شناسی مطلوبی از سیاست‌ها و طرح‌های در دست اجرا در چهار محور همت گمارد، افزود: طرح‌ها و فعالیت‌های تثبیتی و استمراری، برخی از فعالیت‌ها و طرح‌های در دست اجرا در سازمان بهزیستی جهت گیری مطلوبی دارند و باید با قدرت استمرار یابند و تثبیت شوند.

حسینی با اشاره به طرح‌ها و فعالیت‌های تعدیلی تکمیلی، گفت: برخی دیگر از فعالیت‌های این سازمان نیازمند اصلاح، تعدیل و تکمیل اند.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: برخی فعالیت هاب بهزیستی جنبه تعطیلی توفیقی دارند، چون در راستای مأموریت اصلی سازمان اثر بخش نیستند و دسته چهارم طرح‌ها و سیاست‌های تاسیسی و نوآورانه که در این بخش سازمان باید هوشمندانه به سمت فعالیت‌های نوآورانه و حلقه‌های مفقوده حرکت کند تا با نگاه جدید اثربخشی سازمان را افزایش دهد.

وی افزود: این نگاه ابتدا در معاونت‌ها، مدیران و کارشناسان سازمانی باید مورد توجه و عمل قرار گیرد و جهت دانش بنیادی و تجربه محوری، مشارکت جویی در یک اتاق مشورتی راهبری فکری متشکل از سه گروه صاحب نظران برجسته، مدیران خوشنام سازمانی و تشکل‌های مؤثر در قلمرو فعالیت‌های بهزیستی مورد توجه و اعمال نظر قرار گیرد.

توانمندسازی معلولان مهم‌ترین سیاست بهزیستی خواهد بود

حسینی با بیان اینکه سازمان بهزیستی ۶ راهبرد اساسی را پیش روی خود خواهد داشت، گفت: سیاست توانمندسازی مهمترین آنها است. بر مبنای این راهبرد مجموعه فعالیت‌ها و برنامه‌های سازمان باید به توانمندسازی جامعه و مددجویان منتهی شود.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور با اشاره به اینکه مبانی نظری این سیاست، نظریه دارای محور در مقابل نظریه نقص محور است، گفت: در نظریه نقص محور به انسان‌ها از منظر نقایص و کمبودهایشان نگریسته می‌شود و تلاش می‌شود کمبودها و نقایص برطرف شود. رویکرد اعانه بگیری، پول پاشی و مستمری بگیری صرف نمونه‌ای از این نگاه است که البته به فکر نقض کلی آن نیستم و بخشی از خیریه‌ها، مراکز و فعالیت‌های سازمان بر آن متمرکز است.

وی تصریح کرد: اما رویکرد اثربخش تر نگاه دارایی مبناست که بر آن اساس دارایی‌ها و استعدادهای انسان‌ها مورد توجه قرار می‌گیرد و با توانمند سازی ایشان این استعدادها شکوفا می‌شوند و نقایص و محدودیت‌ها به حاشیه می‌روند، به همین خاطر سیاست اول راهبردی سازمان بهزیستی سیاست توانمندسازی است.

سیاست‌های بهزیستی خانواده محور خواهد بود

حسینی گفت: دومین سیاست راهبردی نگاه خانواده محور است که حتی المقدور مددجویان باید در محیط خانواده و یا شبه خانواده تحت حمایت و توانمندسازی قرار گیرند.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور ادامه داد: سومین سیاست راهبردی، محله گرایی و مددکاری اجتماعی جامعه محور است که موجب خدمات اجتماعی ارزان، سریع، فراگیر و اجتماع محور و توانمندسازانه می‌شود.

وی مشارکت محوری و مردمی سازی فعالیت‌های سازمان بهزیستی را چهارمین سیاست راهبردی عنوان کرد و افزود: این سیاست مورد توجه قرار خواهد گرفت، در این راستا مشارکت نهادمند و مستمر مبتنی بر تشکل‌های مردمی یا رویکرد توسعه منطقه‌ای، قشری، موضوعی و توانمندسازی و فرصت آفرینی برای تشکل‌ها مورد نظر قرار خواهد گرفت.

مددجویان پس از توانمندی نیازمند فرصت هستند

حسینی به عنوان پنجمین سیاست راهبردی به فرصت آفرینی اشاره کرد و افزود: مددجویان پس از تواناسازی، خصوصاً در گام‌های اولیه نیازمند فرصت آفرینی هستند که دستگاه‌های دولتی، عمومی و حتی بخش خصوصی می باید در اختیار آنان قرار دهد تا از طریق بستر سازی های مبتنی بر فرصت آفرینی، توانمندیهای ایشان به فعلیت برسد.

سرپرست سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه شایسته گزینی در مدیریت‌های سازمانی ششمین سیاست راهبردی قطعی این سازمان خواهد بود، گفت: مدیریت مطلوب، مؤثر و اثربخش و بهره ورانه در سایه شایسته گزینی محقق خواهد شد و این راهی است که شایسته است پیموده شود.

حسینی هفتمین سیاست راهبردی سازمان بهزیستی را اجتماعی شدن و جامعه پذیری سازمان عنوان کرد و افزود: این راهبرد در سه شطح دستگاه‌های دولتی و عمومی و تشکل‌ها و نهادهای مدنی و عموم مردم با ید محقق شود.

وی افزود: اجتماعی سازی همچنین به تغییر نگرش مردم به سازمان بهزیستی ناظر می‌شود و تغییر نگاه به سازمان بهزیستی از خدمت دهنده صرف به افراد دارای معلولیت به جامعیت خدمات سازمان و از نگاه اعانه بگیری به نگاه توانمندسازی باید اتفاق افتد.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here