استفاده عموم از کارت گردشگری، با راه‌اندازی مجموعه گردشگری در تهران

0
209

علوی گفت: کارت گردشگری از یکسال پیش برای مناطق گردشگری پایتخت فعال شده است و با راه‌اندازی مجموعه گردشگری در تهران، استفاده از آن عمومی‌تر می‌شود.

به گزارش نبض تهران، خبرنگاران همراه با اعضای کمیته گردشگری شورای شهر امروز شنبه دوازدهم آبان، از بخش‌های گردشگری منطقه یک تهران مانند خرگوش دره، آرامگاه ظهیرالدوله در دربند، مسیر تفرجگاهی دربند، باغ فردوس (موزه سینما) و موزه دکتر حبیبی بازدید کردند و از نزدیک در جریان روند اقدامات کار گردشگری از سوی مدیریت شهری و شورای شهر قرار گرفتند.

سیداحمد علوی پس از بازدید از مجموعه فرهنگی موزه سینما در باغ فردوس واقع در خیابان ولی‌عصر تهران در جمع خبرنگاران، گفت: کارت گردشگری از یکسال پیش برای مناطق گردشگری تهران فعال شده است که بناست با راه‌اندازی مجموعه گردشگری در این کلانشهر، استفاده از آن عمومی‌تر شود.

وی ادامه داد: با طراحی این کارت تمرکز در وهله اول بر روی مجموعه‌های فرهنگی و اجتماعی شهرداری بوده است و تاکنون به حوزه حمل و نقل وارد نشده‌ایم. قرار است طبق برنامه‌ریزی مجموعه‌های خارج از مدیریت شهری مانند کاخ‌موزه‌ها و شهربازی‌ها به این کارت افزوده شود.

این عضو شورای شهر در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه سرانه گردشگری در تهران چه میزان است؟ افزود: وضعیت گردشگری در تهران از نظر زیرساخت‌ها مناسب ارزیابی شده است اما در سه زمینه اطلاع‌رسانی، بهره‌برداری و کیفیت بهره‌برداری نیاز به بهبود دارد. به عنوان نمونه بهره‌برداری از خانه موزه سینما،خانه نیما و سیمین به عنوان نمونه‌ایی از مکان‌هایی است که می‌توان بهتر در حوزه اطلاع‌رسانی مورد استفاده قرار گیرند.

علوی تاکید کرد: با توجه به این چالش‌ها، اقدامات لازم برای بهبود وضعیت گردشگری در تهران در دستور کار قرار دارد.

مناطق طبیعی مانند روددره ها جزو تهران نیست

علوی همچنین از مسیر گردشگری دربند بازدید کرد و همراه با خبرنگاران در جریان وضعیت بهداشتی روددره دربند و وضعیت نظافت آن مسیر تفرجگاهی قرار گرفت و در این باره با شهردار کوهستان گفت وگو کرد.

رییس کمیته گردشگری شورای شهر تهران با بیان اینکه روددره‌ها جزء پایتخت نیست و به عنوان حریم تهران محسوب می‌شود، گفت: مدیریت گردشگری با مشکلات زیادی به ویژه در مبحث حریم تهران مواجه است؛ با وجود اینکه مناطق طبیعی تهران به عنوان مکان‌های زیرنظر میراث طبیعی محسوب می‌شوند، اما مدیریت بسیاری از این مناطق در اختیار شهرداری تهران نیست و این موضوع باعث بروز مشکلاتی در استفاده از این فضاها برای ساکنان تهران می‌شود.

علوی در ادامه با اشاره به مشکلات مسیر تفرجگاهی دربند افزود: گرچه این منطقه از مناطق زیرمجموعه میراث طبیعی است اما اداره بسیاری از این اماکن در اختیار شهرداری نیست. این ساخت و سازها با مجوز دهیاری پس قلعه در حال انجام است اما شهروندی که به عنوان نمونه در حال عبور از این مسیر است و در نهایت شاید به تقسیمات مدیریتی توجهی نداشته باشد.

وی افزود: این مشکل در مناطق دیگر مانند منطقه ۱۸ و ۲۰ تهران وجود دارد با دهیاری‌ها و شهرداری‌های همجوار این مشکل وجود دارد که باعث پیچیدگی بیشتر می‌شود. با وجود ۱۰ میلیون ساکن در تهران باید بتواند از این تفرجگاه‌ها استفاده کند اما مدیریت یکپارچه نیست.

رییس کمیته گردشگری شورای شهر تهران از استانداری و وزارت کشور درخواست کرد تا در این زمینه کمک کنند تا در محدوده حریم تهران مدیریت یکپارچه ارائه شود.

انتهای پیام/

دیدگاهتان را بنویسید

Please enter your comment!
Please enter your name here